Svea Solar

4,5

Våra installationer är nyckelfärdiga, där vi tar hand om hela processen. Moment som ingår är bland annat projektering, administration och installation utförd av Sveas egna installatörer.

Läs mer

Svea Solar är en rikstäckande solcellsinstallatör. Hösten 2018 färdigställde vi installationen av Sveriges största solcellspark på 5,5 MW och vidare under våren 2019 är vi i full gång med att bygga en ännu större park, närmare 6MW. Vi gör allt ifrån villainstallationer, lantbruk, bostadsrättföreningar och kommersiella installationer. Våra installationer är nyckelfärdiga, där vi tar hand om hela processen. Moment som ingår är bland annat projektering, administration och installation utförd av Sveas egna installatörer. Vi använder enbart komponenter av högsta kvalitet från världsledande tillverkare.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Svea Solar:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Detta är en lantbruksinstallation på Möllegårdens Morötter AB där vi använder helsvarta solcellspaneler från Trina Solar, med en effekt på 275 W styck.

 • Sommaren 2018 installerade vi Sveriges längsta solcellsanläggning på Hudiksvalls flygplats med 2 110 stycken paneler och en total toppeffekt på 569,70 kW.

 • När vi installerade solceller på ett garage i Ystad värdesatte man det estetiska samtidigt som man ville vara snäll mot plånboken. Därför valde man Trina Solars helsvarta paneler med 295 W styck.

Kundomdömen

4,5 i genomsnitt (108 omdömen)

 1. Brita, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra kundservice & trevliga och punktliga installatörer.

  Systemstorlek: 6,0 kW

 2. Kjell, Åkersberga

  Installation:

  Kundmottagande:

  Lång leveranstid 4 månader, mycket dålig kundsupport i samband med en mycket dålig app. I övrigt så har pris och installationen fungerat bra.

  Systemstorlek: 9,0 kW

 3. Christofer, Arlöv

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket trevliga installatörer som höll oss orienterade under hela installationsförloppet. Mycket positivt. Framförhållningen från projektledningen kunde förbättras så att elektrikern som ska ansluta hela systemet mer eller mindre står standby så att det Max blir 1-2 dagars väntetid.

  Systemstorlek: 9,0 kW

 4. Christer, Skellefteå

  Installation:

  Kundmottagande:

  En proffsig och bra köp och installationsprocess av solceller. Tekniker/elektriker åkte härifrån utan att anläggningen var driftsatt supporten skulle återkoppla. Skickade faktura som jag ej betalade till fullo, innan anläggningen var driftsatt. Jag fick med hjälp av supporten möjlighet att driftsätta den. Supportens kundmottagande är under all kritik lovar återkomma både per telefon och mail men inget händer. Tycker att jag ska kontakta leverantören vid problem på levererad material.

  Systemstorlek: 6,5 kW

 5. Lennart, Borlänge

  Installation:

  Kundmottagande:

  Montörerna och kontakterna med företaget har varit bra, men det verkar vara något som inte stämmer med uppkopplingen så att vi kan komma in på ”my solar edge” sidan, och nu är vi framme i maj!! och vi har inte hört något från Solar om hur det går.

  Systemstorlek: 22,0 kW

 6. Conny, Ängelholm

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra support hela vägen från offert till slutfört

  Systemstorlek: 9,0 kW

 7. Göran, Rönnäng

  Installation:

  Kundmottagande:

  Tydlig och bra kommunikation och utförande helt enligt överenskommelse.

  Systemstorlek: 4,8 kW

 8. Ann, Borgholm

  Installation:

  Kundmottagande:

  Kunnigt och mycket trevligt bemötande i alla led. Från säljare till installatörer. Smidig och snabb handläggning och mycket väl utfört installationsarbete. Allt har fungerat perfekt. Mycket nöjd.

  Systemstorlek: 8,3 kW

 9. Thomas, Hjärnarp

  Installation:

  Kundmottagande:

  Hela processen från offert till färdigställd anläggning fungerade professionellt.

  Systemstorlek: 18,4 kW

 10. Roger, Trollhättan

  Installation:

  Kundmottagande:

  I mitt fall blev installationens står datum försenad med några månader. Men blev väldigt nöjd när dom väl satte igång. Mycket proffsigt och bra tidshållning, när dom startade. Superbra helt enkelt.

  Systemstorlek: 12,8 kW

Svea Solar

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar