Soldags

4,40

Soldags Sverige erbjuder svenska husägare ett helhetskoncept med löpande och gedigen service. Vi genomför alltid grundliga analyser för att kunna skapa trygga och lönsamma anläggningar.

Läs mer

Soldags erbjuder svenska takägare en helhetsservice för solenergi, från första prognos till 20 år av löpande service. Vi eftersträvar en process som säkerställer högsta möjliga grad av trovärdighet i allt från prognoser till genomfört arbete. Vi hjälper dig i upp till tio år efter installationen med att bland annat säkerställa att du får maximalt betalt för din överskottsel – kort och gott får du ett problemfritt ägande! Vi gör alltid ett hembesök hos den som vill investera i solceller, för att säkerställa att vår prognos stämmer –inga glädjekalkyler! Vi har bra verktyg för att snabbt avgöra om ditt tak har bra förutsättningar eller ej – du sparar tid och får gediget beslutsunderlag för din investering! Vi tar hand om alla delar i arbetsprocessen där inte din aktiva inblandning krävs och sköter all admin – minimalt med arbete för dig! Vår process syftar till att du ska få en så lönsam och kvalitativ solanläggning som möjligt med minsta möjliga insats. Vi tar hand om allt arbete där din insats inte är direkt nödvändig – du kan luta dig tillbaka och i stort sett bara fatta besluten. Kvalité, trygghet och lönsamhet är våra ledord, och vi jobbar ständigt för att förbättra vårt erbjudande. Genom att utnyttja några utav branschens mest erfarna projektörer och montörer kan vi säkerställa en minimal åverkan på ditt tak och ett arbete som genomförs helt enligt gällande regler ifrån Elsäkerhetsverket och de stora försäkringsbolagen. Allt för att din anläggning skall komma på plats så säkert, snabbt och effektivt som möjligt. Vi erbjuder därav inte bara paneler utav högsta kvalité, utan även el-kablage, monteringsmaterial och kringutrustning är i världsklass. Allt för att bibehålla så hög effektivitet och livslängd som det bara går på ditt solkraftverk. Ta gärna kontakt med oss och någon utav våra solexperter för ett första samtal, så kan vi diskutera förutsättningar och ett eventuellt möte för att kolla på just ditt tak och dess solpotential!

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Soldags:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Detta solkraftverk består av LGs högeffektiva och helsvarta 320W paneler för att smälta in med takets mörka takpannor. Denna kund har valt vårt Servicepaket "Enklast", vilket bl a gör att kunden får löpande elprisbevakning samt energirådgivning för en så lönsam anläggning som möjligt.

 • Högeffektiva och helsvarta paneler ifrån BenQ på 320W ger i detta fallet en installerad effekt på 12,16 kW, vilket förväntas täcka hela årets förbrukning. En tyst växelriktare ifrån Huawei gör att kunden inte behöver höra surret av fläktar medans han solkraftverk är igång och producerar.

 • Denna anläggningen på 9,3 kWp med riktigt snygga helsvarta monokristallina paneler kompletteras med SolarEdges intelligenta växelriktare och skuggoptimering för maximal uteffekt och övervakning på panelnivå. Montagesystemet är väletablerade K2.

Kundomdömen

4,40 i genomsnitt (10 omdömen)

 1. Håkan, Vänersborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Punklighet. Bra montörer.

  Systemstorlek: 12,0 kW

 2. Carl, Enskede

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra leverantör som var trevlig att ha och göra med, hjälpte till när det blev lite strul och installerade enligt överenskommelse.

  Systemstorlek: 6,0 kW

 3. Magnus, Göteborgs skärgård

  Installation:

  Kundmottagande:

  Jag gjorde själv hela installationen på mark vilket naturligtvis blev billigare. Endast elektriker tillkom. Det var svårt att få råd av Soldags under byggprocessen och missförstånd uppstod. Skyllde på att det var mycket att göra. Det blev "learning by doing" men jag hade uppskattat ett större engagemang.

  Systemstorlek: 17,0 kW

  Marcus från Soldags:

  Självklart tråkigt med missförstånd, vilket vi ber om ursäkt för. Men du gjorde det också klart för oss att du inte ville ha någon hjälp - och förhandlade explicit bort projektering av montaget då du ville göra det själv. Under högsäsong bad vi våra projektörer prioritera kunder som köpt projektering av oss, samtidigt som vi uppmuntrade dem att hjälpa dig som gest av välvilja (men då att det kunde ta längre tid än för våra betalande kunder). Detta framgick även i offerten som du tackade ja till. Vi säljer som regel inte enbart material - just för att denna typ av missförstånd och ansvarsfrågor uppkommer då, om man inte tydligt reglerar det i ett avtal. Just i detta fall så framgick det dock med all önskvärd tydlighet i offerten. Trots att du förhandlade bort det fick du i slutändan hjälp med frågor runt montaget och har även haft flera samtal och mailkonversationer om hur du kan göra montaget och bistått dig med konsultation. Detta har, som du säger, tagit lite tid. Det har helt enkelt att göra med att vi, som regel, enbart säljer med totalentreprenad och utbildade montörer, vilket gör att våra projektörer gör just det namnet antyder, projekterar. De skickar sedan underlag och därefter sköter våra montageexperter montaget utifrån givet underlag. Hade du påpekat att du ville ha konsultation och hjälp vid montaget så hade vi tackat nej till affären, då detta inte är en tjänst vi erbjuder. Tråkigt att du fick en dålig kundupplevelse och att vi missförstod varandra- men vi hoppas att solcellerna ska ge dig en god skörd kommande 30 år! Med Vänliga Hälsningar, Marcus Andersson, Soldags i Sverige AB

 4. Jonas, Rörö

  Installation:

  Kundmottagande:

  Personliga och mycket bra kunduppföljning.

  Systemstorlek: 10,5 kW

 5. Martin, Mellbystrand

  Installation:

  Kundmottagande:

  Flexibla och lätta att ha och göra med!

  Systemstorlek: 14,0 kW

 6. Alexander, Ljungby

  Installation:

  Kundmottagande:

  Trevlig mottagande, snabba svar och håller vad de lovar.

  Systemstorlek: 8,5 kW

 7. Mattias, Ekerö

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket trevlig och positiv leverantör, som ställer upp direkt när man har frågor. Känns som de har ett genuint intresse av att följa upp och säkerställa att solanläggningen verkligen levererar och jag ser fram emot fortsatt kontakt rörande detta.

  Systemstorlek: 12,5 kW

 8. Bertil, Mölnlycke

  Installation:

  Kundmottagande:

  OK

  Systemstorlek: 9,0 kW

 9. Jan-Åke, Halmstad

  Installation:

  Kundmottagande:

  Alltför lång väntetid, 3 mån.

  Systemstorlek: 8,0 kW

 10. Janne, Halmstad

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra, snabba och kunniga. Hög kvalité och att vårda kunden märkte vi prioriteras högt i deras sätt att jobba. Vi känner oss därför trygga och nöjda.

  Systemstorlek: 14,0 kW

Soldags

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar