Podd #7 med Jenny Palm - Solcellskollen
Jenny Palm, professor på Lunds Universitet, och den sjunde gästen i Solcellskollens podcast

Podd #7 med Jenny Palm

Solcellskollens sjunde – och 2018:s första – poddavsnitt är med Jenny Palm. Jenny är professor i hållbar stadsutveckling på Lunds universitet och samtalet handlade, kort och gott, om varför man skaffar solceller.

2008, när solceller var en dyr, marginell, företeelse, började Jenny Palm intressera sig för de som på den tiden satsade på solceller. Vilka var de? Och vad drev dem att betala dyra pengar för väldigt lite el? (På den tiden var ett "solcellsystem" i princip en panel och kostade flera tiotals tusen.) Intresset ledde till Jennys första forskningsstudie om dessa early adopters.

Nästan ett decennium senare var det dags att göra om studien för att se vad som hänt, både med köparnas drivkrafter och på marknaden i stort.

Häng med på ett kalasintressant samtal om resultaten i dessa studier: om vad det är som driver husägare att köpa och installera solceller – och vad det är som hindrar dem.

Du lyssnar här för webbläsare och Android, och här för Apple. Gillar du vad du hör får du mer än gärna skriva ett omdöme i iTunes!

Av Erik Wallnér

wallner@solcellskollen.se

Publicerad January 18, 2018

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nya blogginlägg och andra nyheter från solcellsvärlden!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!