Christian Azar, Professor på Chalmers
  1. Solcellskollens podcast

Christian Azar, Om vad vi vet (och inte vet) om klimatet

28 november 2019

Av Erik Wallnér (wallner@solcellskollen.se)

Hela den globala klimatrörelsen med Greta i spetsen uppmanar oss att lyssna på forskarna. Så det är precis vad vi gjort i vår senaste podd!

I över 25 år har Chalmersprofessorn Christian Azar sysslat med klimatfrågan. 2008 skrev han den uppmärksammade Makten över klimatet, en bok som har haft stor betydelse för framväxten av klimatet som politisk fråga i Sverige. Han har även deltagit som huvudförfattare för IPCC:s (FN:s klimatpanel) tredje utvärderingsrapport, och rådgivit både Margot Wallström och Fredrik Reinfeldt i klimatfrågor.

I Solcellskollens 32:a poddavsnitt tog vi tillfället i akt och benade ut kunskapsläget kring klimatfrågan tillsammans med Christian. Vi pratade om vad man vet säkert om den globala uppvärmningen, och om det som är mer osäkert kring hur klimatet och de ekologiska systemen kommer reagera på högre halter av koldioxid och varmare temperaturer.

Avslutningsvis pratade vi även om vägar framåt för komma till bukt med klimatfrågan, och Christian berättade vad han skulle lägga till om han idag skrev om sin bok Makten över klimatet.

Du kan lyssna på avsnittet i bl.a. Acast, Apple Podcaster, Spotify, Overcast, eller genom att ladda ner avsnittet.

PS. Har du någon drömgäst till podden? Vad borde vi prata mer om? Är det något vi kan förbättra? Vi vill jättegärna få din feedback om podden, och har därför lagt upp ett feedbackformulär. Vi blir mer än glada om du vill fylla i det och därmed hjälpa oss att göra en bättre podd. Stort tack på förhand!

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!